Okrugli stol

sudjeluju: Tereza Teklić (HR) i Ena Hodžić (HR) iz Kontejnera, Michal Kindernay (CZ) iz Galerije Školská 28 te umjetnici Saša Spačal (SI), Deborah Hustić (HR), i.m.klif (HR) i drugi.

http://www.k4klub.org/

Ena Hodžić

Magistrirala povijest umjetnosti i muzeologiju i upravljanje baštinom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zadnjih 10 godina radi kao koordinatorica programa i kustosica u udruzi KONTEJNER, posebno u području razvoja projekata i projektnog menadžmenta - od kompleksnih novomedijskih festivala kao što je Device_art i EU projekata (primjerice Future DiverCities), do produkcije novih radova i edukacije za mlade umjetnike u usponu, kulturne djelatnike i publiku različitih profila. Surađuje također kao konzultantica za razvoj projekata, financije i strateško planiranje s niz drugih institucija i organizacija na kulturnoj sceni u Hrvatskoj i inozemstvu.

ena.hodzic.kontejner@gmail.com

Tereza Teklić

Tereza Teklić diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. radi kao koordinatorica, voditeljica i kustosica projekata u organizaciji udruge KONTEJNER te je do sada ostvarila brojne izložbe i festivale u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Prag, Montreal, itd.). Od 2011. do 2018. bila je dio kustoskog tima Galerije Močvara i produkcijske platforme Sound Art Inkubator, projekata koji su se provodili u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture "URK" i Klubom Močvara. Od 2019. je voditeljica EU projekta EMAP − European Media Art Platform, međunarodne mreže za rezidencije medijskih umjetnika u usponu.

tereza.teklic@gmail.com

Deborah Hustić (HR)

Deborah Hustić je osnivačica Body Pixel Studija i Textil{e}tronics para .org, te voditeljica I’MM_ Media laba u Zagrebu i projektna menadžerica i kustosica Udruge za razvoj „uradi sam“ kulture, Radiona. Bavi se nosivom tehnologijom, pametnom odjećom i elektronikom kao blogerica i maker. Kurirala izložbu Textil{e}tronics u Galeriji Galženica (2012.). Sudionica niza festivala i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija i internetske kulture, a bavi se i razvojem edukacije putem radionica, u duhu tzv. workshopology koncepta. Živi i radi u Zagrebu.

Saša Spačal (SI)

Saša Spačal postmedijska je umjetnica koja istražuje sjecišta živih sustava i bavi se suvremenom i zvučnom umjetnošću. U središtu njezina umjetničkog istraživanja nalaze se kontinuum okoliša i kulture te planetarni metabolizam. Razvijajući tehnološka sučelja i odnose s organskim i mineralnim agensima iz tla, ona se bavi posthumanim stanjem koje uključuje mehaničku, digitalnu i organsku logiku u sklopu biopolitike i nekropolitike. Njezini radovi predstavljeni su i izvedeni u izložbenim prostorima i festivalima kao što su: Ars Electronica Festival (AT), Prix Cube Exhibition (FR), Transmediale Festival (DE), Athens Digital Arts Festival (GR), Perm Museum of Contemporary Art (RUS), Onassis Cultural Center Athens (GR), Chronos Art Center (CHN), Eyebeam (USA), Cynetart Festival (DE), National Art Museum of China (CHN), Muzej sodobne umetnosti Metelkova (SI), Galerija Kapelica (SI), Device_art (CRO), Art Laboratory Berlin (DE), Kiblix Festival (SI), Galerija sodobne umetnosti Celje (SI), Muzej savremene umetnosti Vojvodine (SRB), Lisboa Soa Festival (PT) i Sonica Festival (SI). Dobitnica je počasnog priznanja Prix Ars Electronica i New Technological Art Award, a nominirana je i za Prix Cube Award.

kontakt: https://www.agapea.si/

Ivan Marušić Klif (HR)

Ivan Marušić Klif rođen je 1969. u Zagrebu. Diplomirao je 1994. godine na Fakultetu za audio inženjering u Amsterdamu. Njegova područja interesa uključuju likovnu umjetnost (svjetlosne instalacije i kinetičke objekte), glazbu i zvuk za kazalište, scenografiju (kazališnu, filmsku i televizijsku) i izvedbenu umjetnost. Od 1996. godine radi s kompjuterima – uglavnom na polju multimedijskog programiranja, interaktivnog videa i problematike sučeljavanja kompjutera sa „stvarnim“ svijetom. Izlagao je i izvodio u Nizozemskoj, Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Austriji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.

Michal Kindernay (CZ)

Michal Kindernay je intermedijalni umjetnik koji se bavi interaktivnom povezanošću zvuka, slike i drugih inputa u sklopu računalnih aplikacija (iako ne isključivo), dizajniranih za rad sa zvukom i slikom. Njegovi radovi uključuju video performanse, instalacije i interaktivne projekte s ekološkim aspektima, a oni najnoviji istražuju iz društvenog aspekta uporabu senzora koji bilježe okoliš te audio i video zapise. Studirao je multimedijsku umjetnost na Akademiji likovnih umjetnosti u Brnu i u Centru audiovizualnih studija na FAMU u Pragu. Njegovo djelovanje u kulturi uključuje organizaciju i kuriranje manifestacija i radionica, kao i aktivnosti kolektiva Yo-yo o.s. i Galerije Školská 28.

insectual@societyofalgorithm.org

9/2/2013

18—20 h

Klub K4 (Prag)