Sanjin Vinković (HR), Dražen Hižak (HR) Oktava

interaktivna zvučna instalacija

Oktava, interaktivna zvučna instalacija koji je nastala suradnjom kipara i elektrotehničara. Ideja rada je odmicanje od klasičnoga načina sviranja svima poznatih glazbenih instrumenata u želji da se prikaže drukčiji pristup u stvaranju melodije. Četverokutne minimalističke forme predstavljaju tipke na kojima se, dodirom na metalnu podlogu, može odsvirati jedna ljestvica oktave, dok je kružna forma u službi promjene instrumenta. Minimalističke forme koje se od manjih četverokuta udaljuju i povećavaju jedna od druge su nastale kao pojednostavljeni prikaz širenja akustičnoga vala. Instalacija za cilj ima interakciju s publikom. Od jedne osobe koja ima mogućnost svirati ton po ton kretanjem od četverokuta do četverokuta, pa do suradnje nekoliko ljudi koji simultanim pritiskanjem više tonova dobivaju akord.

Sanjin Vinković (HR)

Sanjin Vinković (Zagreb, 1988.), na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao 2013. godine te stekao akademski naziv magistar kiparstva. Od 2012. godine aktivno sudjeluje na skupnim izložbama te se dva puta predstavio samostalnim izlaganjem. Također je sudjelovao na kiparskim radionicama i likovnoj rezidenciji u Belgiji.
sanjinvinkovic@gmail.com

Dražen Hižak (HR)

Inženjer elektrotehnike i Android developer, s rastućim iskustvom kolaboracija i solo radova na multimedijskim i interaktivnim instalacijama.
drazen.hizak@gmail.com