PLF (AT) Play Fake Logic / Patience Lasts Forever / Limits Feed Plagues / Pop-Lost-Faith…

Koncert

Lako bi bilo pomisliti da kratica PFL samo predstavlja 'Peter Freya Lukas'. No, cyberpunk pogled na svijet ovog trija odražava njihov pristup nastajanju i stvaranju glazbe. Izraditelj instrumenata i majstor buke Peter Kutin, zvučna nomadica i vokalistica Fridge Brandhi (Freya Edmondes) te ikonoklast bubnjar Lukas König udružili su se u trio i zajedno dočaravaju začudnost tog munjevitog električnog naboja svog slučajnog susreta. Uz Kutina za strojevima za svjetlosni feedback i noise koje je sam osmislio, u kombinaciji s nizom sintesajzera, ritam sekciju u obliku Königovih perkusijsko-elektroničkih manipulacija, i Freyinu divlju vokalizaciju, PLF su nesvakidašnji bend, na oštrom rubu između brutalističkog post-punka, noisea i slobodne improvizacije.

Tkogod je PLF slušao uživo, doživio je izvedbu koja doseže holističke predjele, kombinirajući svjetlost, glazbu i izvedbu na pozornici, potpuno uživo, bez unaprijed snimljenog materijala i sigurnosnih mreža.

PLF (AT)

Peter Kutin je austrijski glazbenik, majstor instrumenata i filmaš koji se bavi svjetlosnom tehnologijom i elektronikom. Njegov kinetički instrument Torso dobio je nagradu Zlatna Nica na festivalu Ars Electronica 2019. Surađivao s pionirkom elektroničke glazbe Christinom Kubisch, poznatim redateljem Nikolausom Geyrhalterom i bubnjaricom Katharinom Ernst.

Fridge Brandy je čini se velška pjevačica, producentica i improvizatorica. Godine 2017. dobila je priznanje PRS Oram za inovativne glazbenike. Kao redovita izvođačica na improvizacijskoj glazbenoj sceni, od 2013. surađivala je s mnogim improvizatorima kao što su Rhodri Davies, Eugene Chadbourne, John Bowers i mnogi drugi.

Lukas König je austrijski bubnjar i eksperimentalni udaraljkaš koji uz činele koristi i elektroniku. Surađivao s izvođačima kao što su Moor Mother, Shahzad Ismaily, Audrey Chen, Julien Deprez i mnogi drugi.