Dubravko Kuhta Tesla (HR) MEP

instalacija, 2011.

Rad se bazira na ideji obnovljivih izvora energije, dakle na energiji koju čovjek uzima (vi.e ili manje slučajno) iz svog okoliša. Za razliku od energije vjetra ili energije sunca koju možemo koristiti samo ako su za to stvoreni povoljni uvjeti (naravno, uz unaprijed pripremljenu tehničku platformu), energija koju dobivamo izMEP-e je praktički uvijek raspoloživa. Jedino ograničenje proizvodnje energije čini volja vlasnika MEP-e, njegova fizička kondicija i spremnost na ulaganje vlastitog rada u proizvodnju energije. MEP-u bismo mogli podijeliti u dva osnovna dijela: dio za proizvodnju energije i dio za potrošnju proizvedene energije.

Dio za proizvodnju energije sastoji se od klupe u parku načinjene od drvenih dasaka postavljenih na betonske nosače. Na sjedeći dio klupe učvr& scaron;ćen je sklop koji se sastoji od pedala, prijenosa i generatora. Kako bi napor pedaliranja koji čovjek ula.e u proizvodnju energije bio korisniku što ugodniji, zamišljeno je da pedale pokreće u ležećem položaju, a u tu svrhu je na klupi nasuprot mehanizmu postavljen jastuk. U dio za proizvodnju energije spada i „prigodna“ literatura (osigurana utorom Kensington i kablom) koju čine rasprave o obnovljivim izvorima energije.

Dio za potrošnju čine dva sklopa: regulacijski sklop s priključkom za punjenje mobilnog telefonskog uređaja i sklop s noćnom svjetiljkom koji omogućava puno korištenje MEP-e i noću.

Orijentacijske vrijednosti korištenja MEP-e:
- čitanje danju - nije potrebno pedalirati, nema proizvodnje energije
- čitanje noću - potrebno pedaliranje za cijelo vrijeme čitanja, proizvodnja energije 0,00006 kW na sat
- punjenje mobitela danju - 0,0005 kW na sat
- punjenje mobitela noću uz čitanje - 0,00056 kW na sat
Prijenosno se računalo ne može napajati MEP-om jer bi za jedan sat rada bilo potrebno proizvesti cca 0,08 kWh što predstavlja cca 150 sati pedaliranja. BMW hrvatske premijerke ne može se pokretati MEP-om jer bi za jedan sat rada bilo potrebno proizvesti cca 200 kWh .to predstavlja cca 360 000 sati pedaliranja. Zrakoplov hrvatske vlade ne može se pokretati MEP-om jer bi za jedan sat rada bilo potrebno proizvesti cca 5000 kWh .to predstavlja cca 9 000 000 sati pedaliranja.

produkcija: KONTEJNER (UradiSam_ARTLAB)

Dubravko Kuhta Tesla (HR)

Rođen sam u prošlom mileniju, davne 1957., u malom gradu podno Medvednice koji je danas prerastao u metropolu. Svoj prvi model željeznice, koji sam dobio za šesti rođendan, rastavio sam da vidim kako to radi i to je bilo presudno. Nakon toga sam rastavio još gomilu igračaka, a i skupljih stvari, te od tih dijelova sastavljao “izume”. I tako do današnjih dana (jedino što danas rijetko rastavim nešto što funkcionira!). Upravo zbog tih ideja i moje tvrdnje “da ništa osim teleportacije danas nije neizvedivo, samo je pitanje koliko je netko za realizaciju ideje spreman uložiti novaca”, često surađujem s mnogim umjetnicima i institucijama kako bih riješio naizgled nerješive probleme. Osim što sam do sada “riješio” nekoliko velikih, a i ponešto manjih izložbi u Zagrebu i inozemstvu (Zdravo budi!, Here Tomorrow, Biennale u Sao Paulu, Biennale u Veneciji, Biennale arhitekture u Veneciji....), godinama sam u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski bio “tonmajstor”, radio projekte multimedijalnih prostora, da bih na kraju završio na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za animirani film i nove medije. U slobodno vrijeme eksperimentiram s kinetičkom umjetnošću, ponekad čak dobijem i neku nagradu, a neki od posljednjih eksperimenata su bili izloženi proteklih godina na Trijenalu hrvatskog kiparstva, Hrvatskom trijenalu crteža, Device_artu, THTnagrada@msu.hr...