Erik Hobijn (NL), Arlette Muscheter (NL) Taktilni stroj

kulinarski bodyware bionički ljubavni performans

Kada umjetnici utjelovljuju restoran

Salata se kovitla prema dolje poput zelenog snijega kroz srebreno kresivo s rupama. Dio košulje koji pokriva prsa ležeće osobe je otkopčan. Riječ dressing (začin) u ovom jelu bi se mogla primijeniti i na odjeću koju ta osoba sada nosi. To je skulptura oblikovana poput pejzaža kupusa, iza kojeg se “gosti” mogu sakriti. Napravljena je od materijala koji ima hrskavu i pucketavu strukturu, koža je jedva vidljiva kroz labirint duboke zelene boje. Odjeća prekriva cijelo tijelo osim prsiju. Pravi začini na salati su dva oblaka kroz koji pahuljice salate padaju; oblak ulja i oblak octa. Listovi salate dobivaju poseban tek od tih oblaka mirisa ružmarina i okusa čilija. Salata se uzima s prsiju, vrlo je važno da gosti jedu prstima, mekana nauljena koža se dodiruje nježnim vrhovima prstiju, sol i papar se mogu dodati iz taktilnih posuda na ruci drugoga.

Erik Hobijn (NL)

Erik Hobijn rođen je 1956. g. u Amsterdamu, Nizozemska. Studirao je na Gerrit Rietveld Academie, amsterdamskoj školi za umjetnost. Radio je na umjetničkoj sceni Amsterdama pod imenom SKG (gradska umjetnička gerila), te radio na ulici s grupom performera DOG troep. Bio je tijesno vezan uz SRL, Marc Pauline i Minus Delta T. Stvorio je mehanička rješenja nekih ljudskih “problema” poput Delusion of Self Immolation; The Dante Organ (serija bacača plamena, kompozicija je o estetici nasilja); Chemobara. Utemeljitelj kulturnog ranča Het Buitenland. Od ljeta 2002. godine radi s Arlette Muschter.

Arlette Muscheter (NL)

Arlette Muscheter rođena je 1970. godine u Haarlemu u Nizozemskoj. Studirala je krojenje na školi mode Bijenveld u Amsterdamu i scenografiju na Utrechtskoj školi umjetnosti. Utemeljiteljica kulinarske grupe performera Ready Maids, aktivnoj tijekom 6 godina. Radila je za nekoliko kazališnih trupa kao kostimograf. Dizajnirala je i izradila kostime za hostese TV emisije u Ëast vjenčanja nizozemskog princa Willem-Alexandera i Maxime. Priređivala je samostalne kuharske performanse i 30 dana držala amsterdamski ilegalni umjetnički restoran The Undergarden, zajedno s nekadašnjim kuharom Suppercluba Marlijn Overakkerom. Od ljeta 2002. godine radi s Erikom Hobijnom.