19/04/2018

Adam Donovan i Katrin Hochschuh stigli su na EMAP kick-off rezidenciju u Zagrebu

Umjetnički dvojac će 26. travnja 2018. u Galeriji SC održati Psychophysics Machines Jam Session radionicu za studente Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu s početkom u 14h, performans Saturn3 u Galeriji SC u srijedu 2. svibnja 2018. u 22 sata te predavanje Robotika u glazbi u četvrtak 3. svibnja 2018. u 18 sati, u Teatru &TD.

© Copyright 2017 Fundacja Sztuki Współczesnej IN SITU

Adam Donovan i Katrin Hochschuh stigli su na EMAP – European Media Art Platform kick-off rezidenciju u Zagreb. Donovan i Hochschuh će tijekom rezidencije raditi na produkciji novog umjetničkog rada Emapthy Swarm koji istražuje ponašanje neantropomorfnog roja robota koristeći se alatima za prepoznavanje ljudskih emocija i eksperimentirajući sa socijalnom interakcijom čovjeka i robota. Ovaj dvogodišnji projekt promišlja posljedice svih onih faktora koji u suvremenom društvu definiraju tkivo demografskih skupina, karakterizira aspekte budućih generacija i teži identificiranju vlastite svrhovitosti kao preventivnog lijeka za distopijsku budućnost.

Donovan i Hochschuh će u četvrtak, 26. travnja u 14 sati, u Galeriji SC održati Psychophysics Machines Jam Session hands-on radionicu za studente Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radionica je tematski orijentirana na osnovna znanja iz robotike, manipulacije zvuka i vizualnih prikaza. Umjetnički dvojac će govorit i o vlastitoj umjetničkoj praksi, a sudionicima će biti pružena prilika da se okušaju u radu s robotima.

Umjetnici će u srijedu 2. svibnja u 22 sata, u Galeriji SC održati performans Saturn3, pritom će im se pridružiti i poznati sound art umjetnik - Łukasz Szałankiewicz Zenial. Ovo će umjetnicima biti prvi put da tijekom nastupa uživo koriste prototip sustava za prepoznavanje ljudskih emocija. Donovan će u četvrtak 3. svibnja u 18 sati, u Teatru &TD održati i predavanje o Robotici u glazbi. Performans i predavanje su organizirani u suradnji festivala Izlog suvremenog zvuka i Galerije Močvara, programa koji vodi udruga Kontejner.

Projekt podržali