18/01/2019

Device_art susreće "TRANSMISIJE" - siječanj u znaku performansa i edukacija

Zadnji Device_art festivalski tjedni, zajedno s aktivnostima našeg EU projekta Future DiverCities, u Zagrebu i Rijeci ugošćuju mlade europske umjetnike koji se u svojim praksama bave zvukom i tehnologijom.

KONTEJNER-ove aktivnosti u siječnju započinju u ponedjeljak, 21.1. s programom TRANSMISIJE i prvim danom petodnevne radionice i praktičnog treninga za mlade umjetnike u usponu iz Hrvatske, Francuske i Norveške na temu komunikacije i rada u međusektorskom, interdisciplinarnom kontekstu. Radionica je dio programa EU projekta Future DiverCities.

Isti dan, u ponedjeljak 21.1. u 17 h, u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti ugošćujemo Matu Rimca (CEO i osnivač tvrtke Rimac Automobili) koji će održati predavanje pod nazivom "Spoj tehnologije, znanosti, umjetnosti i strasti - automobili". Program će se održati na engleskom jeziku.

U subotu, 26.1. program festivala Device_art u zagrebačkom MSU ulazi u svoj posljednji tjedan s radionicom za djecu Bio-mimikrija: Mehanička čudovišta (11:30 do 13 h), programom Binarnog kina u prostoru ekstenzije (14 do 17:30 h) i centralnom izložbom Strojevi nisu sami koja se može pogledati sve do 3.2.2019., svaki dan osim ponedjeljka od 11 do 18 h. Subotnji program završavamo u dvorani Gorgona ciklusom od pet zvučnih performansa mladih europskih umjetnika koji sudjeluju u programu TRANSMISIJE; za publiku tako u subotu nastupaju Mathias Loose (NO) - Zvučni dnevnik; Valentin Durif (FR) - Radosni građani povjerovat će stroju; Jiska Huizing (NL/NO) - Iskidani zapisi; Lucas Paris (FR) - AntiVolume i Elio Libaude (FR) - Kokoliti.

U nedjelju 27.1. uz izložbu Strojevi nisu sami, posjetitelji mogu uživati u još jednoj rundi Binarnog kina - selekciji filmova prema izboru Hrvoja Pukšeca, od 14 do 17:30 h, u MSU Zagreb (prostor ekstenzije).

U utorak 29.1. selimo u Rijeku gdje u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti od 19 h svojih pet zvučnih performansa izvode umjetnici koji su sudjelovali u programu TRANSMISIJE: Mathias Loose (NO), Valentin Durif (FR), Jiska Huizing (NL/NO), Lucas Paris (FR) i Elio Libaude (FR). Prije ovog večernjeg programa, od 16:30 predstavljamo projekt Kratki spoj i druge edukativne programe koje smo sa studentima nekoliko fakulteta i mladim umjetnicima u usponu realizirali u zadnjih godinu dana te razgovaramo s gostujućim performerima o njihovom iskustvu sudjelovanja na radionici i umjetničkim praksama kojima se bave.

Projekt podržali