30/05/2019

Dvomjesečna Tvornica zvuka kulminira koncertom u Kulturnom centru Mesnička

Dvomjesečni edukativni projekt za najmlađe, radionica za djecu Tvornica zvuka, završava koncertom juniorskog improvizatorskog ansambla. Ovogodišnji glazbenici budućnosti su Bartol Knežević, Jan Knežević, Mak Rizvanović, Andrija Vidović, Barbara Vidović, Juraj Vidović i Šime Vukelić, a njihov koncert pod vodstvom Nenada Sinkauza i Nenada Kovačića održava se 7. lipnja u Kulturnom centru Mesnička, s početkom u 19h. Ulaz je besplatan.

foto Silvija Dogan

Tvornica zvuka je radionica improvizirane elektroakustične glazbe namijenjena djeci u dobi od 8 do 11 godina, a koju vode elektroničar, skladatelj i pedagog Nenad Sinkauz te udaraljkaš, skladatelj i pedagog Nenad Kovačić. U ovom se edukativnom projektu mali glazbenici budućnosti upoznaju s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima, … te kroz upotrebu vlastitog glasa, tijela i audio opreme uče osnove improvizacije. U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, sempliranjem, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom kroz koju juniorski improvizatorski ansambl dolazi do svojevrsne instant kompozicije, na nivou prilagođenom upravo njihovu uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti.

Tvornica zvuka realizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička, u sklopu projekta Re-Imagine Europe, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Projekt podržali