13/06/2019

Educiraj se za rad u kulturi u sklopu EU projekta Future DiverCities!

KONTEJNER poziva sve mlade profesionalce koji rade u području kulture i suvremene umjetnosti na sudjelovanje u edukativnom programu u sklopu europskog projekta Future DiverCities, od 14. do 23.9.2019. u Zagrebu. Rok za prijavu je petak, 5.7.2019.

foto: Sanjin Kaštelan

TEMA

Tema edukacije je planiranje i produkcija velikih i kompleksnih kulturnih događaja, a program u 10 dana trajanja obuhvaća više razina - od projektnog menadžmenta, preko tehničke produkcije i kustoskog rada, sve do vođenja budžeta i marketinga.

Tajming za ovu edukaciju ne može biti bolji; svi polaznici će svoj teorijski i praktičan rad provoditi na stvarnom projektu u realnom vremenu, na našem festivalu "Ekstravagantna tijela: Ekstravagantna ljubav" koji se odvija u rujnu 2019. u Zagrebu.

Na primjeru ovog etabliranog KONTEJNER-ovog festivala polaznici će se kroz teorijski i intenzivan praktični rad susresti i direktno raditi s više od 30 međunarodnih i hrvatskih umjetnika i kulturnih djelatnika.

SUDIONICI

Program je osmišljen za malu, internacionalnu grupu od 5 mladih i motiviranih djelatnika u kulturi (projektnih menadžera, kustosa, producenata i sl.) kojima treba iskustvo praktičnog rada na velikim kulturnim događajima. Sudionici trebaju imati dobre komunikacijske i socijalne vještine, razvijenu sposobnost rada u timu i vrlo dobro poznavanje engleskog jezika (B2 ili viši stupanj). Svaki sudionik na kraju programa prima certifikat EU projekta Future DiverCities koji potvrđuje njegovo/njezino sudjelovanje u edukaciji.

CILJEVI PROGRAMA

- Praktična edukacija mladih djelatnika u kulturi kroz susrete i rad s međunarodnim stručnjacima iz različitih područja: kustosi, umjetnici, menadžeri, tehnički direktori, odnosi s javnošću itd.,
- Moderiran rad u maloj grupi: jačanje vještina timskog rada, individualizirani pristup, fleksibilnost i višestruke prilike za profesionalni feedback,
- Učinkovit prijenos znanja kroz zajednički rad iskusnih i mladih kulturnih djelatnika iz različitih zemalja,
- Profesionalno usavršavanje putem learning-by-doing metodologije,
- Jačanje kapaciteta lokalnih mladih djelatnika u kulturi.

STEČENO ZNANJE I VJEŠTINE

- Iskustvo profesionalnog rada na produkciji konkretnog umjetničkog festivala opsežnog i kompleksnog programskog profila,
- Intenzivan rad s velikim i učinkovitim produkcijskim timom, uz razvoj menadžerskih vještina, suradnju sa svim sektorima i zajedničku realizaciju aktivnosti
- Neposredno sudjelovanje u više razina produkcije kulturnog događanja,
- Praktičan rad na međunarodnoj izložbi i popratnom festivalskom programu (konferencija, radionice, performansi),
- Mentoriranje od strane raznovrsnih etabliranih umjetnika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta,
- Razvoj vještina timskog rada, interpersonalne komunikacije i sposobnosti učinkovitog reagiranja u izazovnim i neplaniranim situacijama.

DODANA VRIJEDNOST

- Vođeni posjeti studijima i ateljeima mladih hrvatskih umjetnika u usponu,
- Prisustvovanje dvodnevnoj međunarodnoj interdisciplinarnoj stručnoj konferenciji,
- Pokriveni troškovi obroka tijekom perioda edukacije u visini iznosa od 120,00 kn dnevno

PRIJAVE

Svi zainteresirani sudionici trebaju poslati:
1) Detaljan životopis;
2) Motivacijsko pismo od 1 kartice teksta u kojem opisuju zašto bi željeli sudjelovati u programu;
3) Najmanje jedno pismo preporuke od organizacije/institucije u kulturi u kojoj su radili ili volontirali.

Prijave se šalju isključivo putem e-maila na adresu kontejner@kontejner.org.
Rok za prijave je petak, 5.7.2019. godine. Sve nepotpune prijave neće se uzeti na razmatranje.

Projekt podržali