29/08/2018

Empathy Swarm otvoreni studio - večer s Katrin Hochschuh i Adamom Donovanom

Katrin Hochschuh i Adam Donovan će u petak 31. kolovoza 2018. s početkom u 18 sati otvoriti vrata studija u kojem su posljednjih dva mjeseca radili na svom novom radu - roju emotivnih robota. Rad producira KONTEJNER u sklopu rezidencijalnog programa europskog projekta EMAP.

Katrin Hochschuh (DE) i Adam Donovan (AU) umjetnički su par i KONTEJNER-ovi prvi rezidenti u sklopu europskog projekta EMAP/EMARE – European Media Art Platform. Hochschuh i Donovan posljednja su dva mjeseca razvijali novi rad Empathy Swarm - roj neantropomorfnih robota koji će prepoznavati ljudske emocije i ulaziti u socijalnu interakciju s ljudima.

U studiju na Akademiji likovnih umjetnosti Zagreb, u petak 31. kolovoza 2018., od 18 do 22 sati moći ćete upoznati Adama i Katrin i susresti se s njihovim neantropomorfnim robotima. U opuštenoj atmosferi Katrin i Adam će vam ispričati sve što vas zanima o načinu na koji spajaju umjetnost i tehnologiju i razvijaju male emocionalne robote.

Ovaj zanimljiv umjetnički rad u cijelosti će biti prezentiran na KONTEJNER-ovom festivalu Device_art 6.018: Machines Are Not Alone u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti od 18. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. Projekt će prije toga biti prikazan u studenom 2018. godine na EMAP/EMARE grupnoj izložbi u centru za novomedijsku umjetnost IMPAKT iz Nizozemske, a razvoj projekta će se nastaviti sve do kraja 2019. godine, kada će robotski roj narasti na 100 jedinki i biti prezentiran diljem Europe i Australije.

Lokalni partneri i suradnici: Kultura promjene SC & Izlog suvremenog zvuka, Zagreb; Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu; Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka; Institut Ruđer Bošković, Zagreb; Radiona.org; Tomislav Pokrajčić.

Projekt EMAP/EMARE je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Projekt podržali

Za više informacija molimo vas kontaktirajte:

Josipa Vukelić, vukelic.josipa@gmail.com, 00385 98 1863 700