25/04/2019

KONTEJNER se pridružuje projektu Re-Imagine Europe

Re-Imagine Europe je četverogodišnji projekt u kojemu 10 kulturnih institucija i organizacija iz Europe zajedno radi na aktivnostima bitnima za društvene i političke promjene s kojima se danas suočavamo.

ELIJAH | HAROON MIRZA | JACK JELFS | GAIKA - Last Dance: The Wave Epoch

Porast nacionalizma, klimatske promjene i migracije razjedinjavaju europske zemlje, dok istovremeno tehnološke promjene donose nove načine ponašanja i drastično mijenjaju način na koji komuniciramo i funkcioniramo. Podržan od strane EU programa Kreativna Europa, ovaj projekt obuhvaća umjetničke rezidencije, nove produkcije, radionice i simpozije, te koristi umjetnost kao emancipatorsku snagu za istraživanje novih ideja mlade generacije digitalno premreženih Europljana.

KONTEJNER je posljednja u nizu organizacija pridruženih projektu te je zadužen za implementaciju aktivnosti u Hrvatskoj zajedno s ostalim partnerima, što uključuje rezidencije za umjetnike, nove umjetničke produkcije i radionice za odrasle i djecu.

Re-Imagine Europe inicran je od strane organizacije Sonic Acts (NL), a koordinira ga Paradiso (NL) u suradnji s partnerima: Elevate Festival (AT), Lighthouse (UK), Ina GRM (FR), Studentski Centar Zagreb / Izlog Festival (HR), Landmark / Bergen Kunsthall (NO), A4 (SK), SPEKTRUM (DE), KONTEJNER (HR) i Ràdio Web MACBA (ES).

Projekt podržali