26/08/2022

Otvorene prijave za sudjelovanje na “ASH MA - Art, Science and Health Master of Arts” online studijskom programu

Novi međunarodni, transdisciplinarni Master of Arts program na temu umjetnosti, znanosti i zdravlja (Art, Science and Health) predstavit će se, testirati i evaluirati tijekom jednotjednog online studijskog programa koji će se održati na engleskom jeziku za najviše 40 sudionika, od ponedjeljka 7. studenog do petka, 11. studenog 2022., svaki dan od 17h (CET). Program je besplatan za sve sudionike; sve informacije o prijavama nalaze se u nastavku teksta.

Tijekom tjedan dana izazovnih i aktualnih teorijskih, umjetničkih i kustoskih istraživanja, laboratorijskog rada i eksperimentiranja, sudionici će imati priliku raditi s međunarodnim timom renomiranih mentora i predavača kao što su Adam Zaretsky, Miodrag Šuvaković, Olga Majcen Linn, Nataša Teofilović, Dalila Honorato, Angelina Milosavljević i Ivan Skvrce. Program će istražiti niz tema poput ideološke i rodne kritike, DIY bioumjetnosti, dizajna eksperimenata i (ljudskog) tijela kao sučelja. Zainteresirani preddiplomski, diplomski i doktorski studenti, umjetnici i istraživači te svi koje privlači ovo tematsko područje mogu se prijaviti za sudjelovanje na ovom linku. Prijave su otvorene do 30. listopada 2022, a detaljan program može se preuzeti na ovom linku.

Uz nadogradnju praktičnih i teorijskih kompetencija u ovom novom, uzbudljivom području, sudionici će primiti službenu potvrdu o sudjelovanju, ali i značajno doprinijeti razvoju sadržaja i metodologije budućeg ASH MA diplomskog studija koji će se implementirati u sklopu partnerskih institucija i organizacija: Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska), Odsjeka za audio i vizualne umjetnosti Sveučilišta Ionian (Grčka), Fakulteta za medije i komunikacije Sveučilišta Singidunum (Srbija) te udruge KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse iz Zagreba. Projekt je podržan kroz program Europske unije Erasmus Mundus Design Measures.

Projekt podržali