16/12/2019

Radionica “Pokretna lica – interaktivnost materijala”

KONTEJNER u suradnji s udrugom Radiona.org / Zagreb Makerspace, u sklopu projekta “Korak dalje – prema uključivoj kulturi”, organizira dvodnevnu radionicu pod nazivom “Pokretna lica – interaktivnost materijala”, koja će se održati 21. i 22. prosinca 2019. od 14:00 do 20:00 sati u prostorijama udruge Radiona.org, Nova cesta 186, Zagreb.

Radionica je besplatna!
Prijaviti se možete na e-mail radiona.org@gmail.com do 19. prosinca 2019. točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10.

Polaznici radionice “Pokretna lica – interaktivnost materijala” bavit će se izradom instalacije sastavljene od pokretnih lica tijekom koje će savladavati osnove mehatronike, robotike i elektronike. Prvi dan radionice će izrađivati pokretne dijelove lica uz pomoć elektro-motora, a tijekom drugom dana će svoje radove povezivati s elektronikom i senzorima. Na kraju dvodnevne radionice, polaznici će imati vlastite radove koje će moći modularno povezati u interaktivni kolektivni rad.

Radionica želi povezati maker/hacker kulturu s novim praksama hibridnih umjetnosti te sudjelovati u ko-kreaciji razvoja kompetentnih i vještih pojedinaca koji žele savladati nove vještine i imati razumijevanje o svim radnim procesima potrebnim za stvaranje interaktivne instalacije temeljene na elektronici i mehatronici.

Termin: 21. i 22. prosinca 2019.
Vrijeme: 14:00 – 20:00 h
Mjesto: Nova cesta 186, Zagreb
Broj polaznika: 10
Voditelji: Vedran Relja & Goran Mahovlić

Vedran Relja bavi se robotičkim inovacijama te izrađuje tehnička rješenja i umjetničke instalacije za mnoge dizajnere i umjetnike, dijelove kazališne scenografije i rekvizite, dijelove za potrebe tuninga i styinga automobila, custom elemenata namještaja i pomagala za osobe s posebnim potrebama. Do sada je nagrađen s bezbrojnim priznanjima u području tehnološkog razvitka i inovacija u inozemstvu i Hrvatskoj.
web: http://www.squid-technology.com/squid-technology/

Goran Mahovlić (elektroničar po struci) radi godinama kao serviser informatičke i bankarske opreme. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera. Goran je tehnički koordinator udruge Radiona. Do sada je vodio niz uspješnih radionica i prezentacija, redovito sudjeluje na Radioninim projektima i izložbama te je voditelj i osnivač Radionine SmartZG pametne mreže. Član je projekta Otvorena Mreža koji se zalaže za dostupan i otvoren internet.

Projekt “Korak dalje – prema uključivoj kulturi” je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj najave isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger. Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn od čega je 679.524,57 kn sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt podržali