Ena Hodžić, koordinatorica programa

Magistrirala povijest umjetnosti (2012.) i muzeologiju i upravljanje baštinom (2014.) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao organizatorica projekata i kustosica radi od 2010. godine (Device_art, Ekstravagatna tijela, Touch Me Festival). Koordinatorica programa udruge od 2013. i jedna od kustosica projekta Galerija Močvara (od 2011.) i platforme Sound Art Inkubator (od 2012.), kojeg KONTEJNER provodi s Udruženjem za razvoj kulture „URK“ i Klubom Močvara. Savjetnica za razvoj projekata i programa, projektno planiranje, fundraising i strateško planiranje za više organizacija na nezavisnoj kulturnoj sceni.

ena.hodzic.kontejner@gmail.com

Olga Majcen Linn, kustosica

Završila je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kustoskim radom se od 2002. bavi kroz udrugu KONTEJNER, čija je i suosnivačica, te je autorica niza zapaženih međunarodnih projekata (Device_art, Touch Me Festival, Ekstravagantna tijela). Od 2003. godine radi u Galeriji i čitaonici VN koja se bavi izlaganjem mladih hrvatskih umjetnika i gdje je ostvarila preko 120 izložbi. Bavila se i kritičkim radom, radila je priloge za emisiju Transfer, sudjelovala je u radijskoj emisiji Kretanje točke, pisala za T – portal, Zarez, Up&Underground, Život umjetnosti i sl. Članica je savjeta Međunarodnog trijenala novomedijske umjetnosti u Pekingu, Kina i AICA-e.

omajcen@gmail.com

Tereza Teklić, kustosica

Diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. radi kao asistentica, koordinatorica, voditeljica i kustosica projekata u organizaciji udruge KONTEJNER te je od 2011. i dio kustoskog tima Galerije Močvara, projekta koji se provodi u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture „URK“ i Klubom Močvara. Jedna je od inicijatorica interdisciplinarnog umjetničkog projekta „Mjestimice svjetlo“, u organizaciji udruge MJESTIMICE.

tereza.teklic@gmail.com

Ivana Bago, kustosica

Povjesničarka umjetnosti, spisateljica i kustosica sa sjedištem u Zagrebu. Uz brojne suradničke angažmane u udruzi KONTEJNER (od 2005.), većina njezinih kustoskih i uredničkih projekata realizirala se u suradnji s Antonijom Majačom, u okviru g-mk | galerije miroslav kraljević (2006. – 2010.) i DeLVe | Instituta za trajanje, mjesto i varijable (2009. - ) kojeg je Bago i su-osnovala. Trenutno polazi doktorski program studija na Odsjeku za umjetnost, povijest umjetnosti i vizualne studije, Sveučilište Duke, SAD, gdje radi na dizertaciji i projektu pod radnim nazivom Umjetnost, povijest i teorija na neidentificiranom groblju Jugoslavije.

ivana.bago@duke.edu

Sunčica Ostoić, programska savjetnica

Kulturna radnica iz Zagreba gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Trenutno je studentica doktorskog studija Transdisciplinarne studije savremene umetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikaciju u Beogradu pod mentorstvom dr. Miodraga Šuvakovića. Vanjska je suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje predaje izborni kolegij Umjetnost na raskrižju sa znanošću i tehnologijom. Godine 2002. suosnovala je udrugu KONTEJNER u kojoj je kroz autorske projekte Ekstravagantna tijela, Touch Me i Device_art te platformu Uradisam_ARTLAB, od 2000. do danas radila je na više od sto izložbi, festivala, predavanja, publikacija u Hrvatskoj i internacionalno: u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Ljubljani, Beogradu, Skoplju, Londonu, Glasgowu, Perthu, Sidneyu, San Franciscu, Pekingu, Tokiju itd.

ostoic.suncica@gmail.com

Josipa Vukelić, stručna suradnica

Završila je menadžment u kulturi i projektni menadžment u suradnji s Institutom „Ruđer Bošković“, kao i Basic Ecology na University of Applied Sciences Technikum Wien. U Kontejnerove aktivnosti je uključena od 2013. godine. Unutar Kontejnera radi kao asistentica koordinatorice programa i koordinatorica aktivnosti u mreži European Media Art Platform (EMAP) te festivala Device_art 6.018. Stažirala je u Laubi, a radi i kao vanjski suradnik kulturnih institucija i organizacija te informacijskih tvrtki. Sudjeluje na filozofskim simpozijima, kulturnim i ekonomskim konferencijama, prije studija radi kao novinarka. 2010. godine organizira prvu izložbu pod vodstvom profesorice Marine Viculin. Bila je savjetnik na projektu Kulturni termiti, proglašenim jednim od najboljih na European award AADIPA of Intervention on Architectural Heritage.

vukelic.josipa@gmail.com

Nenad Borović, stručni suradnik

Borović je duhovni nomad u potrazi za novim umjetničkim iskrama, inspirativnim napajanjima i ekstremnim avanturama. Strast prema glazbi i zvuku iskazuje kroz promoviranje i organizaciju svojeg prvog koncerta 2001. godine te nastavlja aktivno raditi kroz promoviranje regionalne i globalne suvremene nezavisne glazbene scene sve do 2017. godine. Kroz više od 15 godina promoterskog, uredničkog, menadžerskog posla i koordiniranja zahtjevnih tehničkih produkcija, organizirao je preko tisuću koncerata i uređivao program na mnogim velikim festivalima. Godine 2005. završava školu za tonsko snimanje i produkciju zvuka pri Avala filmu u Beogradu. Od 2018. radi u Kontejneru kao stručni suradnik nastavljajući svoju nekonvecionalnu i uzbudljivu karijeru.

nenad.borovic@gmail.com

Klara Petrović, projektna asistentica

Krajem 2015. godine osnovala web portal Kulturflux u sklopu kojeg organizira razne projekte, poput radionica likovne kritike u klubu MaMa i izložbe Proces Inicijacije u Pogonu Jedinstvo. Kao kustoski asistent sudjelovala je u organizaciji izložbe Transform u MSU Zagreb. U Laubi 2014. vodi kreativne radionice s djecom, a kasnije asistira u vođenju radionica za djecu u Modernoj galeriji i MSU-u, unutar projekta Djeca susreću umjetnost, te održava edukacijska vodstva za razrede osnovnih škola. Jedna je od koordinatorica Kontejnerovog projekta LEM i ti!, a trenutno radi i kao suradnica portala Vizkultura.

klara.petrovic1@gmail.com

Luja Šimunović, projektna asistentica

Apsolventica studija Povijesti umjetnosti i Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Glavna urednica portala Kulturflux kojega je su-osnovala krajem 2015. Organizirala je niz radionica i predavanja u sklopu portala, kao i skupnu izložbu Proces Inicijacije u Pogonu Jedinstvo. Sudjelovala je u organizaciji izložbe Transform 2016. u MSU kao kustoski asistent. Objavljena je na portalu Muf te radi kao suradnica portalu Vizkultura. Od jeseni 2016. članica je udruge Kontejner gdje s Klarom Petrović vodi i organizira radionice za mlade, Lem i ti. Dobitnica je Rektorove nagrade i Nagrade Franjo Marković.

luja.simunovic@gmail.com