Ena Hodžić, koordinatorica programa

Magistrirala povijest umjetnosti (2012.) i muzeologiju i upravljanje baštinom (2014.) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao organizatorica projekata i kustosica radi od 2010. godine (Device_art, Ekstravagatna tijela, Touch Me Festival). Koordinatorica programa udruge od 2013. i jedna od kustosica projekta Galerija Močvara (od 2011.) i platforme Sound Art Inkubator (od 2012.), kojeg KONTEJNER provodi s Udruženjem za razvoj kulture „URK“ i Klubom Močvara. Savjetnica za razvoj projekata i programa, projektno planiranje, fundraising i strateško planiranje za više organizacija na nezavisnoj kulturnoj sceni.

ena.hodzic.kontejner@gmail.com

Olga Majcen Linn, kustosica

Završila je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kustoskim radom se od 2002. bavi kroz udrugu KONTEJNER, čija je i suosnivačica, te je autorica niza zapaženih međunarodnih projekata (Device_art, Touch Me Festival, Ekstravagantna tijela). Od 2003. godine radi u Galeriji i čitaonici VN koja se bavi izlaganjem mladih hrvatskih umjetnika i gdje je ostvarila preko 120 izložbi. Bavila se i kritičkim radom, radila je priloge za emisiju Transfer, sudjelovala je u radijskoj emisiji Kretanje točke, pisala za T – portal, Zarez, Up&Underground, Život umjetnosti i sl. Članica je savjeta Međunarodnog trijenala novomedijske umjetnosti u Pekingu, Kina i AICA-e.

omajcen@gmail.com

Tereza Teklić, kustosica i projektna menadžerica

Diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. radi kao asistentica, koordinatorica, voditeljica i kustosica projekata u organizaciji udruge KONTEJNER te je od 2011. i dio kustoskog tima Galerije Močvara, projekta koji se provodi u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture „URK“ i Klubom Močvara. Jedna je od inicijatorica interdisciplinarnog umjetničkog projekta „Mjestimice svjetlo“, u organizaciji udruge MJESTIMICE.

tereza.teklic@gmail.com

Ivana Bago, kustosica

Povjesničarka umjetnosti, spisateljica i kustosica sa sjedištem u Zagrebu. Uz brojne suradničke angažmane u udruzi KONTEJNER (od 2005.), većina njezinih kustoskih i uredničkih projekata realizirala se u suradnji s Antonijom Majačom, u okviru g-mk | galerije miroslav kraljević (2006. – 2010.) i DeLVe | Instituta za trajanje, mjesto i varijable (2009. - ) kojeg je Bago i su-osnovala. Trenutno polazi doktorski program studija na Odsjeku za umjetnost, povijest umjetnosti i vizualne studije, Sveučilište Duke, SAD, gdje radi na dizertaciji i projektu pod radnim nazivom Umjetnost, povijest i teorija na neidentificiranom groblju Jugoslavije.

ivana.bago@duke.edu

Sunčica Ostoić, programska savjetnica

Kulturna radnica iz Zagreba gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Trenutno je studentica doktorskog studija Transdisciplinarne studije savremene umetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikaciju u Beogradu pod mentorstvom dr. Miodraga Šuvakovića. Vanjska je suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje predaje izborni kolegij Umjetnost na raskrižju sa znanošću i tehnologijom. Godine 2002. suosnovala je udrugu KONTEJNER u kojoj je kroz autorske projekte Ekstravagantna tijela, Touch Me i Device_art te platformu Uradisam_ARTLAB, od 2000. do danas radila je na više od sto izložbi, festivala, predavanja, publikacija u Hrvatskoj i internacionalno: u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Ljubljani, Beogradu, Skoplju, Londonu, Glasgowu, Perthu, Sidneyu, San Franciscu, Pekingu, Tokiju itd.

ostoic.suncica@gmail.com

Josipa Vukelić, projektna menadžerica

Završila je menadžment u kulturi i projektni menadžment u suradnji s Institutom „Ruđer Bošković“, kao i Basic Ecology na University of Applied Sciences Technikum Wien. U Kontejnerove aktivnosti je uključena od 2013. godine. Unutar Kontejnera radi kao asistentica koordinatorice programa i koordinatorica aktivnosti u mreži European Media Art Platform (EMAP) te festivala Device_art 6.018. Stažirala je u Laubi, a radi i kao vanjski suradnik kulturnih institucija i organizacija te informacijskih tvrtki. Sudjeluje na filozofskim simpozijima, kulturnim i ekonomskim konferencijama, prije studija radi kao novinarka. 2010. godine organizira prvu izložbu pod vodstvom profesorice Marine Viculin. Bila je savjetnik na projektu Kulturni termiti, proglašenim jednim od najboljih na European award AADIPA of Intervention on Architectural Heritage.

vukelic.josipa@gmail.com

Nenad Borović, voditelj produkcije

Borović je duhovni nomad u potrazi za novim umjetničkim iskrama, inspirativnim napajanjima i ekstremnim avanturama. Strast prema glazbi i zvuku iskazuje kroz promoviranje i organizaciju svojeg prvog koncerta 2001. godine te nastavlja aktivno raditi kroz promoviranje regionalne i globalne suvremene nezavisne glazbene scene sve do 2017. godine. Kroz više od 15 godina promoterskog, uredničkog, menadžerskog posla i koordiniranja zahtjevnih tehničkih produkcija, organizirao je preko tisuću koncerata i uređivao program na mnogim velikim festivalima. Godine 2005. završava školu za tonsko snimanje i produkciju zvuka pri Avala filmu u Beogradu. Od 2018. radi u Kontejneru kao stručni suradnik nastavljajući svoju nekonvecionalnu i uzbudljivu karijeru.

nenad.borovic@gmail.com

Klara Petrović, kustosica i projektna menadžerica

Krajem 2015. godine osnovala web portal Kulturflux u sklopu kojeg organizira razne projekte, poput radionica likovne kritike u klubu MaMa i izložbe Proces Inicijacije u Pogonu Jedinstvo. Kao kustoski asistent sudjelovala je u organizaciji izložbe Transform u MSU Zagreb. U Laubi 2014. vodi kreativne radionice s djecom, a kasnije asistira u vođenju radionica za djecu u Modernoj galeriji i MSU-u, unutar projekta Djeca susreću umjetnost, te održava edukacijska vodstva za razrede osnovnih škola. Jedna je od koordinatorica Kontejnerovog projekta LEM i ti!, a trenutno radi i kao suradnica portala Vizkultura.

klara.petrovic1@gmail.com

Luja Šimunović, kustosica i projektna menadžerica

Apsolventica studija Povijesti umjetnosti i Komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Glavna urednica portala Kulturflux kojega je su-osnovala krajem 2015. Organizirala je niz radionica i predavanja u sklopu portala, kao i skupnu izložbu Proces Inicijacije u Pogonu Jedinstvo. Sudjelovala je u organizaciji izložbe Transform 2016. u MSU kao kustoski asistent. Objavljena je na portalu Muf te radi kao suradnica portalu Vizkultura. Od jeseni 2016. članica je udruge Kontejner gdje s Klarom Petrović vodi i organizira radionice za mlade, Lem i ti. Dobitnica je Rektorove nagrade i Nagrade Franjo Marković.

luja.kontejner@gmail.com

Davorka Begović, kustosica i projektna menadžerica

Diplomirala je muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Proteklih 15 godina radi u području kulture i umjetnosti kao selektorica i producentica, prvenstveno glazbenih, ali i kazališnih, suvremenoplesnih, multimedijskih i filmskih projekata. Od samih početaka Kulture promjene SC-a bila je vanjska suradnica, a zatim umjetnička voditeljica Muzičkog salona SC unutar kojeg je pokrenula te umjetnički i produkcijski vodila međunarodni festival Izlog suvremenog zvuka. Osim u području glazbe niz je godina bila aktivna u filmskoj produkciji (Motovun Film Festival, Spiritus Movens, CineLink SFF-a, Studio Dim) nakon čega se u potpunosti posvećuje umjetničkom i kustoskom radu te se usavršava i specijalizira za područje suvremene (eksperimentalne) glazbe i srodnih izričaja. Trenutno radi kao samostalna muzikologinja i nezavisna kustosica, a kao suradnica KONTEJNER-a vodi međunarodni projekt Re-Imagine Europe. Na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu radi kao vanjska predavačica kolegija „Zvuk kao likovni izraz“. Objavljuje kritike i članke, piše tekstove za diskografska i druga izdanja.

davorkabegovic@gmail.com

Jadrana Ćurković, suradnica za komunikaciju i marketing

Marketinški stručnjak s više od 25 godina radnog iskustva, od čega 20 godina u marketing menadžmentu u stranim tvrtkama. Svoju karijeru započinje u trenutku pokretanja njihovog poslovanja u Hrvatskoj, te je direktno odgovorna za građenje poznavanja brenda, pokretanje distribucije i rasta prodaje. Jedno vrijeme radi u medijskoj kući, gdje se brine za kampanje tada najprodavanijeg dnevnog lista. Tvrtku za poslovno savjetovanje 200C d.o.o. osnovala je 2015. godine, s misijom savjetovanja mikro i malih tvrtki, te konzultantskog rada na većim projektima. Istovremeno kroz studentske udruge i inkubatore svakodnevno prenosi znanja i iskustva mladim startup timovima koji se nalaze u najranijoj fazi pokretanja poslovnih projekata. S jednim startupom dobiva angažman kod velikog proizvođača pića, te kroz sljedeće četiri godine za tog klijenta radi na sadržaju njihove mobilne platforme. Uz svoj stalni posao, redovito podržava kreativne inicijative u kulturi i svojim uslugama pomaže kod razvoja projekata, tržišne komunikacije i prepoznavanja potencijalnih partnera u privatnom sektoru. Tako surađuje s Terrraneo festivalom u Šibeniku, Croatian Design Superstore-om, Design District-om Zagreb i KONTEJNER-om. Kao dizajner unutarnje arhitekture i ekonomist poduzetništva, veliku strast pronalazi u poticanju poduzetništva u kulturnim i kreativnim djelatnostima u Hrvatskoj, gdje želi pružiti savjetovanje bazirane na iskustvu i uspjesima ostvarenim u internacionalnim kompanijama, globalno i u Hrvatskoj.

jadrana.curkovic@gmail.com

Jurica Mlinarec, projektni asistent

Student je diplomskog studija Povijesti umjetnosti i Anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stažirao je u Laubi nakon čega je zadržan kao vanjski suradnik. Također, kao prevoditelj je surađivao na nizu projekata poput službenih kataloga za predstavljanje Hrvatske na Bijenalu dizajna u Londonu i međunarodnog festivala dizajna Dan D, a trenutno je uključen u rad Galerije SC u Zagrebu. Surađivao je na šestom izdanju Device_art festivala, a trenutno sudjeluje na Kratkom spoju, interdisciplinarnom projektu udruge KONTEJNER. U ulozi kustosa, dobitnik je nacionalnog natječaja A4 – 1. izdanje raspisanog od Galerije umjetnina u Splitu.

jurica.mlinarec@gmail.com