Andrej Boleslavský (SK/CZ) Sous-vide device hacking radionica

Definirana hakiranim kuhinjskim pomagalima, različita “plemena“ koja vjeruju u određeni sustav prehrane već su postala stvarnost: paleo-dijeta se može poistovjetiti s uradi-sam aparatima za kuhanje sous vide, pobornici lokalno uzgojene hrane s praksom sakupljanja divljeg bilja i sučeljima koja provjeravaju autentičnost hrane, molekularni gastronomi s uradi-sam postupcima s tekućim dušikom, entuzijastični nutrigenomičari s pročeljima za crowdsourcing bio-podataka, a minimalisti i ljubitelji funkcionalne hrane s dobrovoljnim gladovanjem jer odbijaju hraniti sebičnu DNK.
Jeste li se ikada zapitali kako pripremiti savršena kuhana jaja? Odgovor je sous-vide, metoda kuhanja na niskoj i preciznoj temperaturi. Nažalost, profesionalne posude za sous-vide kuhanje skupe su i teško dostupne. Bolje da napravimo vlastitu posudu za kuhanje s PID-regulacijom hakirajući naprave koje bismo lako mogli pronaći kod kuće – Arduino, toplinski senzor, DMX prigušivač, kuhalo za rižu i računalo s VVVV-setom. Tijekom radionice naučit će se neke sitnice o hakiranju naprava, o fizičkim jedinicama, metodi kuhanja sous-vide, PID-regulaciji i Arduinu. Nadamo se da će naš trud biti nagrađen savršenim meko kuhanim jajima.

Andrej Boleslavský (SK/CZ)

Andrej Boleslavský je dizajner interakcija i novomedijski umjetnik s deset godina profesionalnog iskustva. Trenutno radi u Međunarodnom centru za umjetnost i nove tehnologij │CIANT kao umjetnik i istraživač. U svojim projektima usredotočuje se na stvaranje umjetničkih djela u kojima koristi široki spektar novih medijskih tehnologija, elemente eksperimentalnih igara, generativnu umjetnosti i fizičke interaktivne sustave. To su također teme o kojima predaje u sklopu radionica organiziranih unutar raznih edukativnih programa. Nedavno je sudjelovao na medijskom festivalu Cellsbutton#5. Bio je kustos izložbiTransGenesis: Global Players i Square Vision, koja se bavila odnosom kompjuterskih igara i umjetnosti, te ko-kustos festivala Enter5: Datapolis. Njegova specijalizacija na polju programiranja uključuje poznavanje medijskih platformi kao što su VVVV i Arduino, koje koristi u stvaranju interaktivnih umjetničkih radova.

www.id144.org
andrej.boleslavsky@ciant.cz

12/10/2012

17—21 h

Studentski centar (Zagreb)