Šesta radionica iz serije ''Lem i ti'', u suradnji s umjetničkim duom Lightune.G koji čine Miodrag Gladović i Bojan Gagić, spaja područja umjetnosti, tehnologije i zvuka.

Učenici 3. i 4. razreda XV. Gimnazije MIOC primjenili su svoje programersko znanje na uređaje poput Raspberry Pi-ja te istražili njegove mogućnosti u kreativnom radu sa zvukom koristeći uređaj poput glazbenog instrumenta. Tijekom radionice upoznali su se s osnovnim metodama digitalne sinteze zvuka koristeći puredata open source software.

Lightune.G (HR)

Lightune.G ime je pod kojim multimedijalni umjetnik Bojan Gagić i elektroakustični inženjer Miodrag Gladović započinju svoja luminoakustična istraživanja 2011. godine. Ime potječe iz prvog eksperimenta pretvorbe svjetla reflektora pozornice u zvuk: LIGHT / LIGHT + MELODY / TUNE + TONE G / 50Hz. Ta tehnika jedinstvena je i osmišljena od strane umjetnika, a prozvali su je Luminoaktustikom. Za nju su nagrađeni 2012. godine trećom nagradom Guthman New Musical Instrument Competition u Atlanti.

24/10/2017
—31/10/2017

XV. Gimnazija (Zagreb)