16/03/2018

Media Art Worlds - konferencija o hibridnim ekonomijama u digitalnoj umjetnosti

Media Art Worlds je konferencija koja se bavi kontekstualizacijom produkcije i prezentacije u medijskoj umjetnosti te pozicijom umjetnika u hibridnim ekonomijama. Održava se 24. ožujka 2018. u Helsinkiju, a organizirana je od strane EMAP - European Media Art Platform.

Adam Donovan i Katrin Hochschuh - umjetnici koji dolaze na Kontejnerovu EMAP rezidenciju

Produkcija i prezentacija medijske umjetnosti dio je hibridnih ekonomija koje uključuju različite tehničke i društvene platforme, kao i razne institucionalne kontekste – muzeje, filmske festivale, znanstveno-tehnološke centre, fakultete i organizacije za medijsku umjetnost. Može se reći kako potencijal medijske umjetnosti za digitalne inovacije i kritičke intervencije proizlazi iz prakse već utvrđenih kategorija kulture i tehnologije. Međutim, ova aktivnost umjetnika može dovesti u nezavidan položaj, zbog kojeg se može osjećati zarobljeno između ta dva različita svijeta. Konferencijom se želi odgovoriti na potrebu za razmjenom stručnih znanja o razvoju umjetničkih projekata, diskutirati o novim modelima pristupa publici te samoodrživoj praksi u kontekstu medijske umjetnosti.

Konferencija je besplatna, održat će se 24. ožujka 2018. u kulturnom centru Korjaamo, u Helsinkiju, Finska.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se najkasnije do 18. ožujka 2018.

Klikni za prijavu

PROGRAM

14:00 Dobrodošlica i uvod / Minna Tarkka (m-cult), Taru Elfving (FRAME), Carlo Imarisio (Kreativna Europa), Peter Zorn (Werkleitz / EMAP)

14:30 Glavni govor/ Sarah Cook (LifeSpace Science Art Research Gallery, New Media Scotland)

15:20 Okrugli stol #1 Umjetnost, film i mreža/ Moderator: Peter Zorn (Werkleitz)

16:00 Okrugli stol #2 Umjetnost, znanost i tehnologija / Moderator: Veronica Liebl (Ars Electronica)

16:40 Završna rasprava / Moderator: Arjon Dunnewind (Impakt)

17:00 Umrežavanje

18:00 Kraj konferencije

Konferenciju organizira EMAP - European Media Art Platform, koju sufinancira program Europske unije Kreativna Europa, a podržana je od strane Frame Contemporary Art Finland i Finskog instituta u Londonu. Domaćin konferencije je m-cult.

Projekt podržali