06/02/2019

Odabrani umjetnici za EMAP/EMARE rezidencije u 2019. godini

Objavljujemo rezultate natječaja za dvomjesečne rezidencije u europskim organizacijama koje se bave medijskom umjetnošću i članice su mreže EMAP.

foto Sanjin Kaštelan

Ponosni smo što možemo objaviti ovogodišnji izbor EMARE umjetnika za novi rezidencijalni program EMAP - European Media Art Platform. Na EMAP-ov se javni poziv prijavilo 507 umjetnika iz preko 40 zemalja diljem svijeta. Uz značajnu potporu europskog programa Kreativna Europa, EMAP će ove godine ugostiti jedanaest medijskih umjetnika i umjetničkih grupa iz Europe u jedanaest zemalja članica EMAP-a:

EMAP/EMARE će tijekom produkcijskih rezidencija u trajanju od dva mjeseca ugostiti navedene europske umjetnike koji rade u području digitalnih medija, računalne i digitalne umjetnosti, filmske umjetnosti te one koji se bave medijskim performansom, zvukom, bio-artom, robotikom umjetnom inteligencijom i video umjetnošću.

Umjetnicima je osiguran honorar od 3.000, - eura, projektni proračun od 4.000, - eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500, - eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje sa stručnjacima za produkciju i tržište umjetnina, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala naših članova.

U 2019. godini EMAP/EMARE umjetnici će se već u svibnju predstaviti na WRO bijenalu, Wroclaw, Poljska; od srpnja do rujna na RIXC festivalu u Rigi, Latvija; u rujnu na Ars Electronica festivalu, Linz, Austrija; tijekom rujna i listopada na izložbi organizacije FACT, Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo te u studenom na izložbi projektnog partnera M-Cult, Helsinki, Finska.

Sljedeći otvoreni poziv umjetnicima bit će objavljen na Ars Electronica festivalu 5. rujna 2019. godine.

Za sva daljnja pitanja kontaktirati: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

kontejnerkontejner@gmail.com | www,kontejner.org | www.emare.eu

Projekt podržali