05/12/2018

Otvorenje izložbe Kratki spoj u Galeriji Šira

Otvorenje izložbe interdisciplinarnog projekta Kratki spoj u kojem sudjeluju studenti i mentori s tri zagrebačka fakulteta održat će se u četvrtak 6.12.2018. u Galeriji Šira u 19 sati.

foto Sanjin Kaštelan

Interdisciplinarni projekt Kratki spoj direktno se veže uz Device_art festival u sklopu kojeg će se sutra predstaviti u Galeriji Šira u 19 sati, a zatim u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu te u Splitu i Rijeci, također kao dio festivalskog programa.

Ovogodišnji prvi ciklus pilot projekta Kratki spoj održao se se u Galeriji Šira od 22. studenog do 11. prosinca. Galerija Šira, posvećena izlaganju radova studenata Akademije likovnih umjetnosti, za vrijeme trajanja projekta postaje eksperimentalnim umjetničkim laboratorijem u kojem studenti prolaze kroz proces interdisciplinarnog istraživanja, izvedbe i izlaganja umjetničkog rada koji spaja umjetnost i tehnologiju.

Studenti Akademije likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te studenti Odsjeka za povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu zajednički su osmisliti koncept umjetničkog rada i izložbe vođeni temom ovogodišnjeg Device_Art festivala, Strojevi nisu sami.

Otvorenje će se održati u četvrtak 6.12.2018. u Galeriji Šira u 19 sati, a zatim ćete izložbu moći pogledati svakim danom osim nedjelje, 13:00 - 11:00 i 18:00 - 20:00 sati.

Proces rada mentoriraju Iva Ćurić, asistentica na nastavničkom smjeru Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Igor Brkić, dugogodišnji član Radione, prvog hrvatskog makerspacea, Tvrtko Mandić, postdoktorand na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a te Luja Šimunović i Klara Petrović, kustosice udruge KONTEJNER.