20/06/2018

Ovog ljeta na EMAP-ovoj rezidenciji u Zagrebu roje se emotivni roboti!

Tijekom srpnja i kolovoza, Adam Donovan i Katrin Hochschuh ponovo borave u Zagrebu gdje produciraju svoj novi umjetnički rad pod nazivom Empathy Swarm i s nizom suradnika istražuju alate za prepoznavanje ljudskim emocija u interakciji između robota i čovjeka.

Nakon EMAP kick-off rezidencije u Zagrebu u svibnju ove godine, koju smo organizirali s našim partnerima Izlogom suvremenog zvuka, Adam Donovan i Katrin Hochschuh vraćaju se u Zagreb na dvomjesečnu rezidenciju tijekom koje će razviti prvu fazu svog umjetničkog projekta Empathy Swarm. U suradnji sa zagrebačkom Akademijom likovne umjetnosti, Institutom Ruđer Bošković, Fakultetom za elektrotehniku i računarstvo te udrugom Radiona.org, od 20.6. do 20.8. Donovan i Hochschuh upravo u Zagrebu započinju rad na ovom opsežnom i ambicioznim višegodišnjem projektu u kojem će 100 neantropomorfnih robota prepoznavati emocije ljudi iz svog neposrednog okoliša, prilagođavati svoje ponašanje tim emocijama i na taj način s ljudima stupati u interakciju.

Tijekom svog drugog boravka u Zagrebu, Donovan i Hochschuh razvijat će prototipove robota, surađivati s inženjerima, programerima, dizajnerima, marketinškim stručnjacima i drugim profesionalcima te se ponovo uključiti u čitav niz aktivnosti lokalne kreativne zajednice - od radionica i predavanja do susreta s umjetnicima i sudjelovanja u kulturnim događanjima.

Tijek rezidencije detaljnije možete pratiti i na blogu Adama Donovana i Katrin Hochschuh.

Projekt podržali