Device_art ponovo putuje u inozemstvo, ovaj put kako bi se pozabavio češkom umjetničkom scenom, okupljajući autorske naprave umjetnika iz Japana, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Device_art 4.013, četvrto izdanje međunarodnog festivalskog trijenala naprava, robota i gadgeta, koji organiziraju kustoski tim KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse iz Zagreba, Slovenska kustosica Sandra Sajovic i Machiko Kusahara, kustosica iz Japana, putuje u inozemstvo kako bi se pozabavio češkom umjetničkom scenom, okupljajući autorske naprave umjetnika iz Japana, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Tijekom 2012./2013. projekt će komparativno prikazati, razmijeniti i kontekstualizirati noviju produkciju device arta iz tih različitih suvremenih umjetničkih scena putem međunarodne izložbe, niza performansa i okruglog stola gdje će se predstaviti umjetnici, nakon čega će uslijediti festivalska publikacija i slavlje na opuštenom kasnonoćnom after-partyju. Device_art 4.013 predstavit će češkoj publici ideje, ciljeve i rezultate projekta, kao pandan uspješnom predstavljanju češke scene device arta regionalnoj publici tijekom zagrebačkog izdanja događaja u listopadu 2012.

8/2/2013
—15/2/2013

Galerija Školská 28 & K4 Klub (Prag)