Kino

Japan Media Arts Festival

Projekcija nagrađenih filmova

Japan Media Arts Festival godišnje je natjecanje koje postoji od 1997. godine, a slavi inovacije na polju medijske umjetnosti koja koristi najnovije izričaje i tehnologije. To je također festival koji potiče kreativnost i stoga izlaže radove širokog raspona. Japan Media Arts Festival promovira razvoj medijske umjetnosti kroz različite mogućnosti otvaranja i promocijske aktivnosti poput izložbi i javnih programa.

Nadolazeći festival u Tokiju predstavit će izbor najnovijih djela medijske umjetnosti nastalih u ovoj godini. Natjecanje smo podijelili u četiri kategorije: Umjetnost, Zabavu, Animaciju i Manga. Po tim je kategorijama naš festival jedinstven u svijetu i u posljednje vrijeme sve popularniji što je privuklo preko 2000 prijava.

Harmoničan odnos između tehnologije i kreativnosti u Japanu stvara radove onkraj granica mašte.Time pridonosi polju medijske umjetnosti i njezinom širenju van granica zemlje, nadahnjujući ljude diljem svijeta. Svake minute ispisuje se nova stranica povijesti snage izričaja. Mnoštvo različitih izričaja u području medijske umjetnosti danas je privlačno jednako koliko je snažno.

Pogon Jedinstvo (Zagreb)