Agnes Meyer-Brandis (DE), Manuel Selg (DE) Radionica Kako postati drvo za drugo drvo

Agnes Meyer-Brandis koristi se umjetničkim i znanstvenim metodama kako bi istražila nevidljivo. Tijekom posljednjih nekoliko godina realizirala je instalacije, performanse i sudioničke projekte na istraživačkim postajama za proučavanje klime diljem Europe, odvodeći svoju publiku u šume, oblake ili plutajuće tvari između njih.

U zajedničkoj radionici koju provodi s molekularnim biologom Manuelom Selgom, sudionici imaju priliku saznati sve o znanstvenoj metodi mjerenja mirisa stabla – hlapljivih organskih spojeva, odnosno plinova i molekula koje emitira svako stablo. Znanstvena metoda primijenit će se na stablu ginka te će polaznici uz vodstvo i razgovor s umjetnicom sudjelovati u ključnom koraku realizacije njenog projekta One Tree ID izloženog u KONTEJNER-u.

Radionica je realizirana u okviru međunarodnog projekta Future DiverCities.

Agnes Meyer-Brandis (DE)

Agnes Meyer-Brandis je umjetnica iz Berlina koja stvara na sjecištu znanosti, fikcije i fabulacije. Nakon studija mineralogije, studirala je na umjetničkim akademijama u Maastrichtu (NL), Düsseldorfu (DE) i Kölnu (DE). Osnovala je i vodila Research Raft, institut za umjetnost i subjektivnu znanost koji namjerno "postavlja pitanja ali ne daje odgovore" u područjima poput istraživanja klime, znanosti o okolišu, meteorologije, sintetičke biologije te bio umjetnosti. Meyer-Brandis svoje je radove izlagala diljem svijeta te je primila brojne nagrade, uključujući dvije Prix Ars Electronica nagrade te europsku Kairos nagradu.


ffur.de
onetreeid.de
teawithatree.com

Manuel Selg (DE)

Manuel Selg je molekularni biolog s doktoratom sa Sveučilišta Loyola u Chicagu (US). Nakon mnogo godina osnovnog medicinskog istraživanja, u 2004. godini preuzeo je poziciju profesora molekularne biologije na Sveučilištu za primijenjene znanosti Gornje Austrije. Danas je voditelj studijskog programa “Bio- i okolišna tehnologija”. Selg oko 15 godina djeluje na području bio umjetnosti. Radio je na raznolikim projektima s različitim umjetnicima, kurirao je nekoliko izložbi i iznimno cijeni upotrebu bio umjetnosti kao sredstvo za promicanje socijalnog dijaloga.

Projekt podržali

Sponzori