KokolitiElio Libaude (FR)

AntiVolume

Kokoliti su kosturi od kalcijeva karbonata kokolitoforida – jednostaničnih mikroalga koje tvore fitoplankton prisutan diljem mora i oceana. Kad ti organizmi uginu, sitne vapnenačke ljuskice koje su proizveli potonu i stvaraju mulj koji se s vremenom nataloži na morskom dnu. Nekoliko milijuna godina kasnije, zahvaljujući geološkim pomacima, od kokolita su sačinjene stijene o koje udaraju valovi.

Ovaj audiovizualni performans prilika je za promišljanje i razgovor o kompleksnosti tog procesa. Rad je prilika za eksperimentiranje s različitim kutovima gledišta i različitim aspektima tog procesa, bilo sitnima ili golemima, od kratkotrajnog i raspršenog oblika života ili kretanja vode, do mase mulja koja se transformira i statičnog uzdizanja stijena. Oblik života koji je tako malen, a pretvara se u zid od minerala. Tako sićušna egzistencija, a ostavlja trag za sobom milijunima godina.

Tijekom 40-minutne izvedbe, gledatelj će biti transportiran u drugu stvarnost – prostor u pokretu, oblikovan morskim strujama, bestežinskim stanjem, dubinskim pritiskom i uzdizanjem formacija stijena.

Suradnici i drugi uključeni u projekt: Chroniques, Seconde Nature, Zinc, Région Sud

Elio Libaude (FR)

Elio Libaude, rođen 1989. godine, mladi je umjetnik iz Marseillea. Diplomirao je na Visokoj umjetničkoj školi u Aix-en-Provanceu 2018. Rad mu se temelji na 3D praksama, u obliku videa, fotografije, skulpture i instalacija. Stvaranje krajolika i istraživanje mogućnosti u maniri znanstvene fantastike omogućuje mu propitivanje svijeta oko sebe. U njegovim pričama i radovima očituje se utjecaj tehnološke budućnosti, ekologije i urušavanja našeg društva.

kontakt: el.libaude@gmail.com