Bobby Baker (UK) Kako živjeti?

video, 2004.

Velika pitanja traže velike odgovore. Bobby Baker je nakon godina istraživanja spremna ponuditi odgovor na pitanje svih pitanja: Kako živjeti? Pokrenuvši svoje novo Carstvo terapije (Therapy Empire), Baker nam nudi niz metoda koje mijenjaju život kroz izvedbu koja garantirano podjednako postiže rezultate kod „normalnih” i „nenormalnih”. Koristeći vrhunsku tehnologiju i zapanjujuće specijalne efekte, Baker izvodi javnu seansu s jednim od svojih mnogih pacijenata – zamrznutim zrnom graška s dijagnozom poremećaja ličnosti. Promatrajte kako se zrno odleđuje i spoznaje nove metode suočavanja sa svojim problemima i otkriva „život vrijedan življenja”.

"Izvorno sam to smislila kako bih se narugala tretmanu koji sam primala i izrazila svoju frustraciju nastavnim materijalom koji se proizvodi u SAD-u. Otkrila sam svijet terapija, njihovih izumitelja i mrežnih stanica. Željela sam stvoriti vlastitu 'terapiju' kao subverzivan komentar. Međutim, postupno sam počela osjećati poštovanje i zanimanje za taj pokret i stoga sam radila s Richardom Hallamom, istražujući potanko tu temu. On je bio klinički psiholog, praktični liječnik na NHS-u (British National Health Service) i predavač, školovan i za socijalnog antropologa, te je uvelike pridonio mojim zamislima."

Bobby Baker (UK)

Bobby Baker je žena i umjetnica koja živi u Londonu. U karijeri dugoj oko 35 neobičnih godina je, iz među ostalog, plesala s damama-puslicama, izradila slasnu tortu svoje obitelji u prirodnoj veličini koju je pojela publika, svoju i druge kuhinje širom svijeta otvorila javnosti , vozila se ulicama Londona pričvršćena na stražnji dio kamiona i megafonom prolaznicima dovikivala „Saberite se!”, te kroz svoje Carstvo terapije Kako živjeti izliječila tisuće svojih graško-pacijenata od njihovih „nerazumnih” psihoza i problema u ponašanju. Njezina udruga zove se Daily Life Ltd i dio je Artsadmina u Istočnom Londonu. Baker je i viša suradnica na Odsjeku za dramu fakulteta Queen Mary Sveučilišta u Londonu.

www.bobbybakersdailylife.com