Ivan Marušić Klif (HR) Neprigušeni titraji (via D.B. Indoš)

Performans, 2006.

Preliminarne natuknice za audio vizualni mehanizam

Instalacija funkcionira kao manje-više zatvoreni sustav. Zadajem određeni set početnih parametara i postavljam pravila sustava. Kad se instalacija pokrene nemoguće je znati točan razvoj događaja jer je sustav prekaotičan da bi se mogao predvidjeti.

Četiri grafoskopa su raspoređena u prostoriji. Svaki grafoskop ima po jedan bazen s vodom koji sistem elektromotora i mehanizama potiče na titranje.

Dvosmjerna povratna veza
zvuk stvara animaciju
svjetlo stvara zvuk

slika
Slika na grafoskopima se stvara mehaničkim putem - elektromotori i titrajni sistemi animiraju tekućinu u bazenima. Izlazna rezolucija slike je beskonačna.

zvuk

Foto osjetljivi senzori reagiraju na promjene svjetla i sjene te izazivaju promjene sintetiziranog zvuka. Mikrofoni pojačavaju zvuk elektromotora.

Ivan Marušić Klif (HR)

Ivan Marušić Klif rođen je 1969. u Zagrebu. Diplomirao je 1994. godine na Fakultetu za audio inženjering u Amsterdamu. Njegova područja interesa uključuju likovnu umjetnost (svjetlosne instalacije i kinetičke objekte), glazbu i zvuk za kazalište, scenografiju (kazališnu, filmsku i televizijsku) i izvedbenu umjetnost. Od 1996. godine radi s kompjuterima – uglavnom na polju multimedijskog programiranja, interaktivnog videa i problematike sučeljavanja kompjutera sa „stvarnim“ svijetom. Izlagao je i izvodio u Nizozemskoj, Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Austriji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.