Željko Beljan (HR), Rebecca Merlic (AT) Postani nogometaš: 3D live skeniranje

Vrijeme i mjesto održavanja skeniranja:

Petak, 27.10.2023., 14:00 – 19:00 h, Muzej suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17, Zagreb)

Projekt Viktorija organizira događanje koje spaja tehnologiju, umjetnost i sport na neuobičajen način. Zahvaljujući ovoj inovativnoj suradnji posjetitelji imaju jedinstvenu priliku sudjelovati u procesu skeniranja u 3D formatu uživo. Ova vrhunska tehnologija pretvara ih u digitalne avatare koji postaju i nogometne superzvijezde igre Viktorija.
Po završetku procesa skeniranja, podaci koje prikupi umjetnica Rebecca Merlic pretvaraju se u animaciju i dodaju u kolekciju vratara igre Viktorija čime se oživljavaju skenirani avatari.

Željko Beljan (HR)

Željko Beljan (1984.) diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. godine. Njegova područja interesa su ručni rad, narodna i autsajderska umjetnost, tradicionalne tehnike ručnog rada, kao i položaj i percepcija ručnog rada u suvremenoj umjetnosti. Pohađao je WHW Akademiju, klasa 2022., i finalist je Nagrade Radoslav Putar 2023. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Rebecca Merlic (AT)

Rebecca Merlic (1989.) je europska digitalna umjetnica, arhitektica i autorica eksperimentalnih filmova. Na njezin rad snažno utječu alternativna društva i odstupanja od socioekonomskih normi, kao i novi oblici umjetničke i arhitektonske proizvodnje koja se služi novim tehnologijama. Dobitnica je nagrade Marianne.von.Willemer za digitalne medije 2020. i posebnog priznanja nagrade Ars Electronica u kategoriji nove animacije 2023., a trenutno radi na projektu GLITCHBODIES VR.

rebeccamerlic.myportfolio.com