Predstavljanje 2.5DNicol Colga (Pl/NL)

Proširena stvarnost & izvedbene umjetnosti

Umjetnica Nicol Colga iz Studia Comrades prihvaća metodu 2.5D, spajajući sfere 2D i 3D vizualnosti, materijalnog i nematerijalnog, i stvarajući fascinantne priče koje potiču na razgovor. Na radionici Predstavljanje 2.5D NicolColga prezentira jedan od najlakših načina implementacije ove metode u umjetničke prakse.
Sudionici će otkriti osnove jedinstvenog pristupa ovog studija koji spaja 2D i 3D elemente, otvarajući novo područje pripovijedanja. Također će istražiti primjere inovativnih projekata studija koji otkrivaju potencijale 2.5D metode, upoznati se s moćnim alatom za izradu efekata proširene stvarnosti Spark AR, i saznati više o lokalizaciji mete i njezinu učinku na proširenje gledateljeve stvarnosti.
Radionica će predstaviti AR kao novi oblik kreativnog pripovijedanja i uzbudljiv modus za umjetničko izražavanje i narativno istraživanje. Sudionici će imati priliku podijeliti svoje ideje kako 2D radove proširiti uz pomoć AR-a. Umjetnica Nicol Colga vodit će ih kroz proces stvaranja sloja proširene stvarnosti za njihove umjetničke radove. Potom će testirati i doraditi AR prototip koji će osigurati neprimjetnu integraciju proširenih elemenata, a onda obraditi korake za objavljivanje AR filtra za širu upotrebu i daljnje dijeljenje.
Na kraju radionice sudionici će predstaviti svoje AR prototipove i raspravljati o svojim umjetničkim konceptima i iskustvima pripovijedanja.

Nicol Colga (Pl/NL)

Nicol Colga je dizajnerica i pripovjedačica usmjerena na alate proširene stvarnosti. Colga spaja 2D i 3D svjetove kako bi stvorila imerzivne narative koji potiču važne razgovore. Njezin je cilj istražiti nepresušnu kreativnost u sferi pripovijedanja u proširenoj stvarnosti. Nicol Colga je jedna od suosnivačica kolektiva Studio Comrades.

nicolcolga.com