13/10/2023

Otvorene prijave za radionice u sklopu programa Realities in Transition XR Camp – Prošireni svjetovi

Radionice se održavaju od 25. do 28. listopada u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb i u KONTEJNER-u (Odranska 1/1). Prijave na radionice zaprimaju se do ponedjeljka, 23.10.2023. u 23:59 CET.

Željko Beljan i Rebecca Merlic: Viktorija, 2023.; vizual ustupljen ljubaznošću umjetnika

U sklopu programa Realities in Transition XR Camp – Prošireni svjetovi, KONTEJNER organizira niz uzbudljivih radionica tehnologije proširene stvarnosti (XR) i gaminga u polju umjetničkih i kreativnih praksi.
Sve radionice osim 3D skeniranja Postani nogometaš održat će se na engleskom jeziku. Sudjelovanje na svim radionicama u sklopu programa je besplatno.
Zainteresirani za radionice mogu se javiti na e-mail adresu kontejner@kontejner.org do ponedjeljka 23. listopada 2023, u 23:59 CET.
Broj sudionika na radionicama je ograničen.

Radionice:

Radionica je prvenstveno namijenjena medijskim umjetnicima, animatorima, arhitektima, dizajnerima, programerima, dizajnerima videoigara (kao i studentima iz tih područja) i dr., ali i drugim zaljubljenicima u 3D oblikovanje, proširenu stvarnost i prostor. Za sudjelovanje je potrebno ponijeti vlastiti laptop i pametni telefon, a korisno je i dobro snalaženje na računalu.

Radionica je namijenjena je primarno umjetnicima i kreativcima svih profila, ali mogu se prijaviti i svi zainteresirani za suvremene i novomedijske umjetničke prakse. Na radionicu je potrebno ponijeti vlastiti laptop i pametni telefon. (Telefoni s tri kamere daju bolje rezultate pri skeniranju)

Radionica je predviđena za umjetnike, glazbenike (amaterske i profesionalne), programere i kreativce svih razina vještina koje zanimaju glazba, nove tehnologije i medijska umjetnost.
Predstavljanje rezultata radionice održat će se u subotu, 28.10.2023., od 19:00 do 20:00 sati u KONTEJNER-u, Odranska 1/1, Zagreb.

Za sudjelovanje je potrebno: osobno prijenosno računalo (laptop) na koje treba instalirati besplatan program Spark AR; pametan telefon; Instagram i/ili Facebook profil; isprintan 2D umjetnički rad (crtež/ilustraciju/sliku – u vlastitoj izradi ili preuzeto iz drugog izvora) koji će polaznik_ica transformirati AR alatima.

Za sudjelovanje nije potrebno ponijeti nikakvu opremu.

Radionica je namijenjena prvenstveno umjetnicima u polju izvedbenih umjetnosti, plesačima, koreografima, ali mogu se prijaviti i amateri te zaljubljenici u izvedbene umjetničke prakse.
Na radionicu je potrebno ponijeti vlastiti laptop i pametni telefon.

Za sudjelovanje u skeniranju nije potrebno ponijeti nikakvu opremu.

Radionica je predviđena za umjetnike, glazbenike (amaterske i profesionalne), programere i kreativce svih razina vještina koje zanimaju glazba, programiranje, nove tehnologije i medijska umjetnost. Za sudjelovanje je potrebno ponijeti: vlastiti laptop, slušalice.

Predstavljanje rezultata radionice održat će se u subotu, 28.10.2023., od 19:00 do 20:00 sati u KONTEJNER-u, Odranska 1/1, Zagreb.

Projekt podržali

Sponzori