Nick Zhu (US), Marta Stražičić (HR), Tea Stražičić (HR) WIWMAVGAIWLDSAATCWA - Što kada bismo napravili videoigru koja je poput Dark Souls i u kojoj su svi likovi umjetnici_e

AV izvedba, 2019.

"Što kada bismo napravili videoigru koja je poput Dark Souls i u kojoj su svi likovi umjetnici_e (WIWMAVGAIWLDSAATCWA)" je skup audiovizualnih unosa stvarnosti u prostor umjetnosti koji formalno objedinjuje performans i izložbu s praksama organiziranih međuljudskih odnosa. WIWMAVGAIWLDSAATCWA bit će izvedena u formi demonstracije igre i audiovizualnog performansa koji izvode @flufflord (Tea Stražičić), @pirate_sheep (Marta Stražičić) i @baojiaxiang (bod [包家巷]) uz dubinsku kameru Intel Realsense i pjesme s albuma Music for Self Esteem.

Rad je naručio i producirao KONTEJNER u suradnji sa Sonic Actsom, u sklopu projekta Re-Imagine Europe, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Nick Zhu (US)

Nick Zhu, ili bod [包家巷] (baojiaxiang) su audiovizualni_a umjetnik_ca iz Tucsona koji_a trenutno žive u Berlinu. Glazbu su im objavile izdavačke kuće Quantum Natives, Knives, Danse Noire i Yegorka, a kreće se od teorijskih studija do apstraktnih impresija tehnologije i njenog odnosa prema stvarnosti, s izvedbama koje teže sve tanjoj granici između umjetnosti i ostatka života.

@baojiaxiang

Marta Stražičić (HR)

Marta Stražičić je multimedijska umjetnica s interesom za virtualnu stvarnost, alate za razvoj videoigara i softver za fizičku simulaciju. Završila je preddiplomski i diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a nakon toga je studirala simulaciju digitalnih efekata u Viborgu u Danskoj.

@pirate_sheep

Tea Stražičić (HR)

Tea Stražičić je redateljica i animatorica koja živi u Berlinu. Radove su joj objavili Heavy Metal (US), Adult Swim, Tzvetnik, AQNB, Creamcake. Nedavno je imala samostalnu izložbu pod nazivom 'Long Lone Boy' u Galeriji Pollansky.

@flufflord