E.A 1/1 S.V. (HR) E.A. 1/1 S.V. + KONTEJNER, POP-IN STORE

Proizvodi: trans silikon t-shirt, trans silikon sweatshirt, silikon fluo t-shirt, silikon fluo sweatshirt, t-shirt s erotskim uvezom, sweatshirt s erotskim uvezom, silikonska šilterica, cape šilterica, EX-ljubav torba; 2019.

Modni brend E.A. 1/1 S.V. u suradnji s organizacijom KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse predstavlja seriju modnih proizvoda dizajniranih posebno za ovu izložbu. Tehnologija silikonskog iscjetka u transparentnoj i fluorescentnoj pojavnosti, po kojoj je brend prepoznatljiv, ovaj put dolazi u kombinaciji sa serijom od deset erotskih crteža koji su tehnikom strojnog veza preneseni na odjevne predmete.

Izvezeni motivi derivacije su erotskih crteža, od egipatskih i starogrčkih, sve do onih s početka 20. stoljeća.

Izvorni koncept crteža izmjenjuje se novim naslovom i izmještajem u drugi medij. Crteži – hibridi povijesti, mitologije i fikcije, oživljavaju se na sitnim uvezima koji dražesno golicaju.

Proizvode prati kampanja koja cenzurira govornike, odnosno, moguće aktere crteža – davno umrle ili fiktivne likove iz povijesti umjetnosti koji prepričavaju svoje erotske fantazije i iskustva. Nekad društveno prihvaćeni erotski motivi danas su pohranjeni duboko u arhive muzeja, daleko od ljudskog pogleda koji u današnje digitalno doba postaje sve netolerantniji prema vizualnim motivima erotskog užitka.

POP-IN se pojavljuje kao dućan, prostor koji je na izložbi nemoguće izbjeći. Arhivske strasti oživljene su na lutkama, tabletima, proizvodima dostupnim za konzumaciju - kao artiklima između modnog i mokrog sna.

Izvornici motiva:

Letačica, crtež po grafici nepoznatog autora iz serije Allusion to the Collier de la Reine affair, Francuska, 19. st.
Trojajčani sijamski blizanci, crtež dobiven derivacijom/spajanjem dvaju penisa s grčke vaze s motivom Bearded men and hetairai, 430. p. n. e.
Prvi klonovi, crtež dobiven spajanjem dva muška portreta s grčke vaze s motivom Bearded men and hetairai, 430. p. n. e.
Zaljubljeni Grk, detalj s grčke keramičke zdjele s motivom Silenus and bestiality, 560. p. n. e.
Pušačica mumija, detalj crteža iz 18. egipatske dinastije Rite after the Ani Papyrus
Svećenik detektiv i njegova svinja, crtež po grafici nepoznatog autora iz serije Sequel to the obscene jokes about friars, Francuska, 19. st.
Životni balans, izmijenjeni crtež preuzet sa psiktera, keramičkog hladionika za vino, Satyr s orgy with balancing act, Grčka, 500.–470. p. n. e.
Kolotura, detalj grafike iz nizozemske edicije De Sadeove The Story of Juliette, her sister or The Prosperity of Vice iz 1789 g.
Proljeće, detalj crteža Oh what a charming little place iz serije Amorous Drawings Franza von Bayrosa iz 1907. g.
Novi par, crtež nastao po grafici Jacobusa de Terama iz 1472. g.

E.A 1/1 S.V. (HR)

E.A 1/1 S.V. je modni brend osnovan 2002. godine. Studio u Zagrebu nudi proizvode, ideje i istraživanja u području tekstila i mode. Sastoji se od nekolicine ljudi koji rade sa Silviom Vujičićem na tim eksperimentima.

(E.A.) ÉPREUVES D'ARTISTE
U engleskom jeziku, termin "Artist's Proof" ("otisak umjetnika") označava probni otisak izrađen kako bi se provjerilo u kojem je stanju ploča (ili kamen ili drvorez). Otisak može prikazati nepotpunu sliku, probni otisak, koji u modernoj praksi opisuje otisak dovršenog rada istovjetan numeriranim primjercima.

(1/1) Izdanje. Broj primjerka.

(S.V.) Silvio Vujičić

Kontakt: studio@ea11sv.com