Jens Christian Bo Johansen (DK), Sara Jurinčić (HR) Erotic Inquiry No. 1

Osjetilna instalacija, 2019

MDF-ploče, čelične žice, boja, LED svjetlo, drveni stolac, zvučnici, ljepljiva traka, perje, pamuk, grah, umjetno krzno, baršun, brusni papir

Arhitektura: Tamna soba s blago osvijetljenim stolcem ispod crne kutije.

Zvučna naracija: Georges Bataille – “Erotika”

U radu se istražuje prvi susret ljubavnika. Instalacija dekonstruira to iskustvo u njegove osnovne elemente: vizualni, slušni i taktilni. Nakon što vas svjetlo uvuče, polako nestajete u tamu te se sada možete potpuno posvetiti zvuku i dodiru. Svaki doživljaj manifestira se intimno, skriveno u mraku, a na vama je da ga otkrijete. “Neznanac ti šapuće na uho. Kratko oklijevanje, zatim posegneš rukom i dotakneš.”

Koprodukcija: KONTEJNER
Tehnički suradnici: Igor Brkić i Nikola Brlek
Posebne zahvale: Andreas Jørnvil, Zlatko Bastašić, Arthur Köstler i Lasse Munk

Jens Christian Bo Johansen i Sara Jurinčić umjetnički su kolektiv sa sjedištem u Kopenhagenu i Zagrebu.

Jens Christian Bo Johansen (DK)

Jens Christian Bo Johansen dizajner je zvuka i vizualni umjetnik iz Kopenhagena. Od 2005. godine stvara zvučne i vizualne instalacije u suradnji s međunarodnim izvedbenim skupinama, kazalištima, muzejima i festivalima u Danskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i Austriji. Trenutno se bavi i osnivanjem vlastite glazbene izdavačke kuće Theorica Musicae.

Sara Jurinčić (HR)

Sara Jurinčić je arhitektica i filmska redateljica iz Zadra. Surađivala je na umjetničkim projektima i radionicama u Rotterdamu, Zagrebu i Kopenhagenu. Godine 2018. osnovala je NOMAD STUDIO – laboratorij za prostorno eksperimentiranje. Iste godine osvojila je nagradu Green DCP na festivalu 25FPS (kratki film – 3. rujna 2015.), a sudjelovala je i na međunarodnom natjecanju filmskog festivala u Oberhausenu i na SFC-u filmskog festivala u Cannesu.